Kajak

Kajak og friluftsliv ved kysten.

Vandet omkring Bjørnø, om sommeren, er et af de bedste steder at starte med eller blive bedre til at opleve den ”vildeste” natur i Danmark. Langt det meste af den danske kyst er vild, havet og de indre farvande er vores ”store vidder” der skifter som vinden blæser.
I denne uge kan du skærpe dit forhold til vinden, en afgørende færdighed, når du færdes på vandet. workshoppen vil veksle mellem vejledning og instruktion, lidt teori og meget praksis


Vi vil arbejde med:
-Primær sikkerhed (den der sidder mellem ørerne)
-Sekundær sikkerhed (sikkerhedsudstyr, livredningsteknik, selvredning og kammeratredning)
-Tøj og energi (nedkøling)
-De vigtigste styreteknikker og andre teknikker til at, klare sig godt på vandet.
-Turgruppens evner og funktioner
Vi kommer også ind på:
-Orientering
-Udstyr
-Fartøjer, hvilken kajak passer til dig
-Grønlændervending
-Pakning til langtur
-Lege og konkurrencer (som vi kan lære af).
Hvis vejret er til det, skal vi da også sidde ude på vandet og drikke kaffe,/te, fange lidt fisk og høre en historie fra det virkelig friluftsliv.
Vi vil følge sommerhøjskolens program og ”kajakfolkene” vil være en del af fællesskabet, men der kan blive tale om enkelte ændringer, i forhold til vejrets beskaffenhed og gruppens evner.
Undertegnede som er underviser, har arbejdet med kajak og friluftsliv siden 1984 og har fungeret som vejleder på Gerlev Idrætshøjskole, Helnæs Mølle Friluftsgård, i utallige pædagogiske sammenhænge, som selvstændig turleder og eventmager for offentlige og private virksomheder.
Jeg kan kort og godt li’ at tage på tur med mennesker og formidle nogle praktiske færdigheder og glæden ved livet i ”det fri”.
Frank O. Hansen